Peetsweb © 2016/2017

Activiteiten in Ouddorp

Hieronder aan aantal activiteiten in Ouddorp. Wandelingen in de natuur, musea of de wel bekende toeristendag, kitesurfen op de Brouwersdam alles is mogelijk alles op slechts enkele minuten van onze camping.

Toeristendag Ouddorp
 

Op 15 juli van 8.30-18.00 uur Toeristendag in het centrum van Ouddorp. Grote braderie met meer dan 100 kramen en standplaatsen! Gezelligheid voor jong én oud!

Wandelroute Preekhilpolder (Grevelingen)
 

Een prachtig rustig en ongerept stukje Grevelingen. Het is een stukje lopen vanaf de parkeerplaats bij de Preekhilpolder (einde Blomweg), maar de moeite waard. Pas op met te water gaan voor de gladde stenen. Dit alles op loopafstand van onze camping.

Museum ‘Rotterdamse Tram Maatschappij’
 

De RTM is gevestigd in Ouddorp. Vanaf de Punt van Goeree, over de Brouwersdam, kun je een rit maken naar de Middelplaathaven bij Port Zélande.

De RTM rijdt met stoomtram- en dieseltrammaterieel.

Nostalgische ‘Bunker route’
 

In recreatiegebied De Punt bij Ouddorp zijn in 2012/2013 15 bunkers uitgegraven. Vrijwilligers zijn maanden bezig geweest om deze bunkers bloot te leggen. Daarna is er een bunkerroute uitgezet en deze is in de zomer van 2013 geopend.

Zeehonden opvang ‘A-Seal’ Stellendam.
 

Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten.

Haringvlietplein 3A | 3251 LD Stellendam | T 0031 (0)88 27 47 780 - www.aseal.nl